Od roku 1994 provozuje Věroslav Svoboda malou pekárnu v Čelákovicích v Sedláčkově ulici. V tomto pekařství se ukrývá skutečný poklad. Specialitou je kvasový chléb vyráběný pouze ze žitné a pšeničné mouky, vody, soli a hlavně přírodního žitného kvásku, který se postará o kynutí chleba, takže tento chleba nekysne a vydrží více dní.
Každou noc pan Svoboda míchá kvas a pak s pomocníkem kus po kusu sází chléb do parní pece. Pytlovaná mouka je z malého mlýna od Sázavy z vesničky Kasanice. V době, kdy se většinou používá sušený kvas, směsi a emulgátory je tento chléb velice žádaný, ale i nedoceněný.
Exkluzivně pro Vás každé úterý a čtvrtek v 11h přivážíme teplý mochovský chléb a další pečivo právě vytažené z unikátní parní pece. Chléb je vyráběn tradiční cestou třístupňového vedení z kvasu. U pečiva je kladen důraz především na chuť, jedná se o ruční zpracování.
Pokud ochutnáte škvarkovou placku, opravdu kousnete do škvarků, v makové náplni je mák a pokud sáhnete po koblize, nenajdete zde levnou marmeládu, ale rozšlehané meruňky.
Denně nabízené křupavé rohlíky z této neratovické pekárny již dávno překročily svou oblibou hranice našeho města.V neděli pan Šrámek exkluzivně pro naši prodejnu peče křupavé ranní rohlíky!