Tradice kosteleckého řeznictví sahá až do roku 1548, kdy je v městské kronice datována zmínka o řeznickém rodu Matků. Matek starší, otec současného majitele, se před revolucí pustil do obchodu s masem alespoň pod hlavičkou Jednoty, kdy provozoval pojízdnou prodejnu. V roce 1991 byla opět založena firma Antonín Matek, Řeznictví a uzenářství.
Zaměřuje se na klasickou kvalitní uzenářskou výrobu, založenou na tradičních technologických postupech okořeněných tajemstvím rodinných receptur.
V prodejně Bento Market nabízíme jeho lahodné kostelecké párky, klobásy, sulc, sádlo se škvarkami, teplou sekanou, játrový salám, lovečák, pašerák, palivce, krůtí šunku či šunku od kosti. V pátek pro vaše víkendové vaření nabízíme vždy čerstvou, fantastickou játrovou zavářku.
Rodinné řeznictví a uzenářství založil v červenci roku 1990 Václav Přibyl. Řeznictví se zaměřuje na zpracování širokého sortimentu tradičních uzenin a uzenářských specialit z kvalitních mas bez použití separátů. Maso pro výrobu nakupuje od českých dodavatelů z českých chovů.
„Pro mlsné jazýčky a hladová bříška je tu Pixův párek, jelítko i jitrnička“. Vše poctivá domácí práce, speciálně pro nás každý čtvrtek v 8h ráno přivezené ještě teplé uzené, vytažené právě z udírny.
Každou středu čerstvé ryby z rybářských sádek! Každou středu ráno jedeme do Liběchova za Mělníkem, abychom Vám přivezli z rybářských sádek čerstvé, ráno vykuchané pstruhy a kapry.
Pan Břetislav Klika osobně dohlíží,organizuje a zabezpečuje líhnutí, odchov a chov tržních ryb vlastní produkce. Rybářství je uzavřený objekt čítající líheň, odchovnu, manipulační sádka čtyři rybníky. Vlastní chov je realizován na pramenité vodě svými parametry splňující nároky kladené na pitnou vodu. Tato voda má celoročně stabilní teplotu v rozmezí 8 až 12°C.
Jezte čerstvé ryby, množství živin, které obsahují ryby, v jiném masu nenajdeme!